dijous, 12 d’abril del 2012

La monja bilocada de Can Trilla

Una de les històries que expliquem al llibre té a veure amb la mare Ramona Llimargas, una monja de trajectòria més que singular: nascuda a Vic a finals del segle XIX, va ser extraordinàriament activa en l'ajuda als malalts i va fundar la congregació de les 'Hermanas de Jesús Paciente'. Fins aquí, tot normal. El cas és que la mare Ramona era consellera de Franco, a qui se suposa que hauria alertat (amb èxit, s'entén) sobre determinats moviments militars. Per cert, la mare només parlava català, cosa que no semblava un problema per al dictador. A més, se li atribueix el do de la bilocació, és a dir, d'estar en dos llocs alhora. Diferents testimonis -pressumptament objectius- asseguren haver-ho certificat, i si es pogués demostrar seria un pas endavant per al procés de beatifició de la mare Ramona (la congregació vol aconseguir-ho).
Aquesta tarda hem tingut ocasió de conversar amb el 'mestre' Sebastià d'Arbó, que condueix el programa 'Misteris' de RAC1 i col·labora amb Cuarto Milenio. D'Arbó no només coneix el cas, sinó que ens ha explicat una anècdota que no coneixíem: es diu que el xofer de Franco assegurava no haver vist mai la monja! Franco li hauria demanat que la portés, però el xofer, mirant enrere... no va veure ningú!
Podreu veure el blog de les germanes clicant aquí (gran publicitat de Fotoprix, per cert).
Aprofitem, per cert, per agrair a Sebastià d'Arbó i el seu equip que ens hagin rebut tan bé al seu programa. Ha estat un plaer per part nostra...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada